Headlines

Blikschade ongeluk A58 afgehandeld
donderdag 23 oktober 2014
De Zeeuwse verzekeraar ZLM in Goes heeft een kwart miljoen euro uitgekeerd aan slachtoffers van het mistongeluk op de A58. Alle blikschade is volgens het Verbond van Verzekeraars afgehandeld.

 

  
 
Weer klimt er iemand over hek Witte Huis
Er is opnieuw een indringer geweest bij het Witte Huis. Maar dit keer kwam de man niet ver.

Nachtmerrie voor leraren: de app die alles oplost
Scholieren zullen de app vast snel downloaden, maar voor hun docenten is het ongetwijfeld minder leuk: een telefoonapp die binnen mum van tijd sommen oplost.
 

  
 
Apple-computer geveild voor 7 ton
In New York is één van de allereerste Apple-computers ooit geveild. De onbekende koper had er 905.000 dollar voor over, omgerekend zo'n 716.000 euro.De Apple I is in de zomer van 1976 gemaakt. Het zou één van de eerste vijftig computers zijn die is gebouwd door het bedrijf. Steve Jobs maakte het apparaat samen met mede-oprichter Steve Wozniak in de garage van zijn ouders. De geveilde computer zou het daadwerkelijk nog doen.666,66Veilinghuis Bonhams had verwacht dat de bijna veertig jaar oude computer niet meer dan een half miljoen dollar zou opleveren. Twee jaar geleden veilde Sotheby's ook een Apple I. Die leverde 374.500 dollar op. Toen de Apple I net nieuw was werd hij voor exact 666,66 dollar verkocht.Apple produceerde in totaal zo'n tweehonderd Apple I's. Daar zouden nu nog vijftig van over zijn.In de jaren 70 was het gebruikelijk dat computers werden verkocht als losse onderdelen. Dat gold ook voor de Apple I. Hobbyisten moesten veel onderdelen zelf in elkaar zetten.

Tekenaar Marnix Rueb overleden
De Haagse striptekenaar Marnix Rueb (59) is overleden. Rueb was vooral bekend van zijn strip Haagse Harry, een plat Haags pratende man. De boeken over Harry hebben titels als 'Krèg ut Zuâh!!' en 'Kompleit Baggah!!'. Alle teksten zijn uitgeschreven in Haagse spreektaal.Van Rueb verschenen ook allerlei andere boeken en kalenders, zoals 'Ut Groen-Geile Boekie'. Zijn laatste publicatie was de Haagse vertaling van Nijntje, 'Nèntjuh an zei'. De Haagse cabaratier Sjaak Bral spreekt van een inktzwarte dag voor Den Haag. Volgens hem verliest Den Haag een van zijn grootste humoristen. Bral karakteriseert Rueb als de grondlegger van de Haagse taal.

Mensenhandelaars opgepakt
In een internationaal onderzoek naar mensenhandel zijn in Den Haag twee Hongaarse verdachten opgepakt. Zij hebben vier vrouwen onder dwang in de prostitutie laten werken, meldt de politie. De slachtoffers, die afkomstig zijn uit een Roma-gemeenschap vlakbij het Hongaarse Mohács, werden voornamelijk in Nederland en België aan het werk gezet. In maart deed het onderzoeksteam invallen in meerdere panden in Mohács. Ook is een pand doorzocht in de hoofdstad Boedapest.FamilieDe politie in Den Haag kwam de twee verdachten op het spoor bij een ander onderzoek naar mensenhandel. Familieleden van de twee waren daarbij betrokken. De politie in Hongarije en België had hen al in het vizier. België heeft al negen leden van het netwerk veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. Zij kregen ook een boete van 240.000 euro per persoon.De Nederlandse politie werkt in zijn onderzoek samen met Europol, Eurojust en de Hongaarse en Belgische politie. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
 
© 2000-2014 - Startkabel.nl - disclaimer