Headlines

'Britse reizigers doelwit IS-terroristen'
zaterdag 1 november 2014
Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt Britse reizigers dat zij er rekening mee moeten houden dat zij doelwit kunnen zijn van terroristen.

 

  
 
Elke dode krijgt een naam
Nabestaanden schrijven een kruis voor hun geliefde bij een massagraf met 3000 slachtoffers van de tyfoon Haiyan. De storm zaaide bijna een jaar geleden dood en verderf in de Filipijnen.

Branson na crash: Moeilijkste reis van mijn leven
De Britse miljardair Richard Branson is onderweg naar de rampplek in Californië waar het ruimtevliegtuig SpaceShipTwo neerstortte tijdens een testvlucht. De reis noemt de Virgin-baas 'een van de moeilijkste van mijn leven'. Maar hij blijft commerciële ruimtevluchten aanbieden.
 

  
 
"Kondig inspectiebezoek niet aan"
Jeugdgevangenissen moeten onverwacht worden geïnspecteerd. Dat wil een meerderheid in de Tweede Kamer, schrijft het AD. Nu wordt een inspectie weken van tevoren aangekondigd, waardoor de gevangenissen ruim de tijd hebben alles op orde te brengen.Het AD publiceerde foto's en een video, waarop de puinhoop binnen de muren van jeugdinrichting De Hartelborgt te zien is. Er ligt beschimmeld brood, de toiletten zijn vies, de wasbak ligt vol, sigaretten zijn uitgedrukt op het meubilair. WerkelijkheidDe krant sprak twintig (ex-)medewerkers van een aantal jeugdgevangenissen, die zeggen dat als de inspectie langs komt, alles anders is. Volgens hen geven de inspecties daardoor geen goed beeld van de werkelijkheid. Staatssecretaris Teeven zegt in het AD dat de inspecties inderdaad worden aangekondigd, maar dat hij geen "aanleiding ziet te twijfelen aan de onafhankelijkheid en de grondigheid van de inspecties". Pas als een inspectie daartoe aanleiding geeft, worden er ook onaangekondigde inspecties uitgevoerd.

Branson verder met ruimtetoerisme
Virgin-topman Richard Branson gaat verder met zijn project voor commerciële ruimtereizen, heeft hij laten weten na het ongeluk van gisteren met een ruimtevaartuig van Virgin. Daarbij kwam een piloot om het leven en raakte de tweede piloot zwaargewond. Branson verklaarde geschokt en bedroefd te zijn over het ongeluk, maar benadrukte dat hij doorgaat met de voorbereiding van ruimtereizen voor toeristen. Branson arriveert later vandaag op de plek waar het ruimtevaartuig is neergestort, de Mojave-woestijn in Californië. WachtlijstHet toestel SpaceShipTwo explodeerde tijdens een bemande testvlucht. Branson heeft gezegd volledig mee te werken aan het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Virgin had de eerste commerciële ruimtereis gepland voor het eind van dit jaar, maar eerder bleek al dat dit niet zou worden gehaald. Inmiddels hebben 800 mensen zich ingeschreven voor een ruimtereis met Virgin, een trip waarvoor ruim 159.000 euro neergeteld moet worden. Onder hen zijn Rihanna, Justin Bieber en de acteur Leonardo DiCaprio.

Chinese sonde terug van de maan
Een Chinese ruimtesonde is na acht dagen teruggekeerd van een vlucht rond de maan. Het was voor het eerst in 40 jaar dat een ruimtevoertuig na een vlucht rond de maan terugkeerde op aarde. China stuurde eerder al ruimtesondes naar de maan, maar die waren niet ontworpen om terug te keren. Het land wil in 2017 een ruimtesonde sturen om bodemmonsters op de maan te verzamelen. Als dat lukt is China het derde land, na de Verenigde Staten en Rusland, dat zo'n missie weet uit te voeren. China heeft ook al de mogelijkheid geopperd om een bemande ruimtevlucht naar de maan te sturen.AstronautDe vlucht die vandaag werd afgerond, was onder meer bedoeld om te experimenteren met het terugkeren in de atmosfeer. In 2003 stuurde China zijn eerste astronaut de ruimte in. Sindsdien heeft het land een tijdelijk ruimtestation gelanceerd en is er een ruimtewandeling uitgevoerd. China ontwikkelt momenteel een raket die nodig is om een permanent ruimtestation te kunnen lanceren.
 
© 2000-2014 - Startkabel.nl - disclaimer