Headlines

'Twee landen samen in rouw'
donderdag 31 juli 2014
Maleisië en Nederland zijn 'twee landen samen in rouw', dat zei premier Mark Rutte op een persconferentie die hij samen met de Maleisische premier Najib Razak gaf.

 

  
 
Nederlandse onderzoekers naderen rampplek
Het lijkt erop dat het team van de OVSE en Nederlandse en Australische onderzoekers vandaag de rampplek wel bereiken.

Man stopt hond van vriendin in de vriezer
Een Amerikaan heeft de hond van zijn vriendin gedood, in een plastic zak gestopt met Italiaanse dressing, en ingevroren in de vriezer. De man had honger, en er was geen eten in huis. 
 

  
 
Ouders klagen luie zoon aan
Twee ouders uit Peking waren hun luie zoon zo zat dat ze de rechter inschakelden. De 29-jarige Xu Qing weigert te vertrekken uit het ouderlijk huis, ook al is hij al zeven jaar afgestudeerd.Xu studeerde aan een gerespecteerde universitaire opleiding en zat op kamers, schrijft Shanghaiist. Hij kon het alleen slecht vinden met zijn huisgenoten, dus besloot zijn moeder om haar zoon weer in huis te nemen.Nadat de inmiddels volwassen man was afgestudeerd, was het lastig om een baan vinden. Het lukte uiteindelijk via zijn vader om aan werk te komen, maar drie maanden later vond Xu het werk te saai en nam hij ontslag. Slapen, surfen, hand ophoudenVolgens zijn ouders was het enige wat hun zoon daarna nog deed slapen, surfen op internet en hun vragen om geld.In 2013 kreeg Xu een vriendinnetje, dat hij regelmatig mee naar huis nam. Dat was het moment dat zijn ouders iets van de situatie gingen zeggen. Het liet Xu koud. Zijn verweer? "Ook al heb ik geen baan, het is jullie recht als ouders om mij te voeden."Wat volgde was de rechtszaak tussen pa, ma en hun zoon. Xu verloor en de rechtbank heeft nu besloten dat hij het huis binnen zestig dagen moet verlaten.Het is in China voor ouders alleen verplicht om hun kinderen te verzorgen als die een beperking hebben waardoor ze niet zelfstandig kunnen leven.

Rutte: toegang tot rampplek moeilijk
Premier Rutte waarschuwt dat we er serieus rekening mee moeten houden dat de internationale onderzoekers de komende dagen geen toegang tot het rampgebied in Oost-Oekraïne zullen krijgen. Dat deed hij op een persconferentie na afloop van een gesprek met de Maleisische premier Najib Razak in Den Haag. Het was de eerste keer dat de premiers elkaar ontmoetten. Ze hadden de afgelopen weken vaak telefonisch contact. Zaterdag werd duidelijk dat Razak naar Nederland zou komen om te praten over de nasleep van de ramp met vlucht MH17. Het vliegtuig van Malaysia Airlines stortte neer in Oost-Oekraïne. Daarbij kwamen 43 Maleisiërs om, onder wie de vijftien bemanningsleden van het vliegtuig. Verenigd in rouwRutte en Razak hebben gesproken over de nasleep van de ramp. De premiers benadrukten dat Maleisië en Nederland verenigd zijn in rouw om de dood van de landgenoten. Ze geven prioriteit aan het terugbrengen van de slachtoffers en hun bezittingen en het verkrijgen van helderheid over de toedracht van de ramp. Ook willen ze ervoor zorgen dat de daders hun straf niet ontlopen.Het internationale onderzoek staat onder leiding van Nederland, maar ook Maleisië levert een grote bijdrage. Vandaag zijn 68 politiemensen naar Kiev gevlogen, waar ze gaan samenwerken met Nederlandse en Australische collega's. Ook werken er in Hilversum Maleisische experts aan de identificatie van de slachtoffers. CondoleanceregisterDe premiers hebben ook stilgestaan bij wat er is gebeurd. Razak tekende na afloop van het gesprek het condoleanceregister voor de Nederlandse slachtoffers van de vliegramp.Razak blijft twee dagen in Nederland. Hij zal ook de kazerne in Hilversum bezoeken waar de lichamen van de slachtoffers worden geïdentificeerd. Morgen geeft hij waarschijnlijk nog een persconferentie over zijn bezoek aan Nederland.

Inflatie eurozone blijft dalen
De inflatie in de eurozone is deze maand verder gedaald naar 0,4 procent. In juni was de gemiddelde stijging van het prijspeil in de eurolanden nog 0,5 procent. De inflatie is al langere tijd lager dan de Europese Centrale Bank wil. Volgens de ECB is een inflatie van rond de 2 procent het best voor de economie. Vorige maand verlaagde de ECB de rente om de economie en de inflatie te stimuleren. Een langdurig lage inflatie en de dreiging van deflatie (een daling van de prijzen) kunnen slecht zijn voor de economie, onder meer doordat het voor particulieren en bedrijven dan aantrekkelijker wordt om investeringen en aankopen uit te stellen. Deflatie leidt er verder toe dat de waarde van de euro hoog is ten opzichte van andere valuta. Dat is slecht voor de export.
 
© 2000-2014 - Startkabel.nl - disclaimer