Headlines

Muze André Rieu gaat met soloshow op tournee
donderdag 24 april 2014
Mirusia Louwerse, de grote muze van violist André Rieu, komt naar Nederland voor een solotournee. De Nederlands-Australische zangeres schitterde in diverse voorstellingen van Rieu als dé stersoliste en wordt daarom zijn muze genoemd.Onder de titel My Favorite Things brengt zij in het najaar een avondvullende voorstelling naar de Nederlandse theaters. De première is op 27 september in Maastricht, de geboortestad van Rieu. Daarna volgt een tournee door heel het land.

 

  
 
Matterhorn goed ontvangen op festival Beijing
De Nederlandse tragikomedie Matterhorn is goed ontvangen op het Festival van Beijing. Dat laat regisseur Diederik Ebbinge donderdag vanuit de Chinese hoofdstad weten. De film snijdt het in China gevoelige onderwerp van homoseksuele liefde aan.

Buren French Montana hebben geen zin in Khloé
Het wordt steeds serieuzer tussen French Montana en Khloé Kardashian, maar de buren van de rapper zitten niet te wachten op de realityster. Volgens RadarOnline zijn de inwoners van Montana's buurt in New Jersey bang dat het met de komst van Khloé gedaan is met de rust.
 

  
 
Legerleider Zuid-Sudan ontslagen
De Zuid-Sudanese president Salva Kiir heeft per direct generaal James Hoth Mai ontslagen. Het ontslag werd bekendgemaakt op de staatstelevisie. Een reden werd niet gegeven, maar mogelijk hebben een aantal recente nederlagen van het regeringsleger in het noorden met het ontslag te maken.Sinds december is de onrust in het land toegenomen. Bij het geweld tussen regeringstroepen en aanhangers van de ontslagen vicepresident Riek Machar zijn al duizenden mensen omgekomen. Ruim een miljoen mensen zijn voor het geweld op de vlucht geslagen."Honderden doden"Vorige week namen rebellen in het noorden de olierijke stad Bentiu in. Daarbij zouden volgens VN-medewerkers honderden mensen vanwege hun etnische afkomst zijn vermoord, onder meer in een kerk, moskee en ziekenhuis.De VN beschuldigt de regering van het verspreiden van onjuiste informatie over het bloedbad. Zo beweerde de Zuid-Sudanese minister van Informatie dat vluchtende burgers de toegang tot een VN-basis was geweigerd, maar de VN spreekt dat met kracht tegen. "Op geen enkel moment heeft de VN-missie burgers die bescherming zochten van het kamp geweerd. In plaats daarvan werden de poorten voor alle niet gewapende burgers geopend", staat in een verklaring.

Ban eist actie V-raad inzake Syrië
De secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon wil dat de Veiligheidsraad actie onderneemt tegen de schendingen van het internationaal recht in Syrië.De VN-chef heeft in een rapport aan de vijftien leden van de Veiligheidsraad geschreven dat een eerdere eis van de VN om toegang te krijgen voor humanitaire hulp nageleefd moet worden. BeschamendGeen van de strijdende partijen heeft zich tot nu toe, volgens Ban, iets gelegen laten liggen aan de resoluties van de Veiligheidsraad. 250.000 mensen leven in Syrië onder een belegering. Ban noemt dat beschamend. "3,5 miljoen mensen hebben dringend hulp nodig", zegt hij. De oorlog in Syrië is al drie jaar gaande. Er zijn ongeveer 9 miljoen Syriërs op de vlucht voor het geweld.

Materiaal niet van vermiste Boeing
Het materiaal dat op een strand ten zuiden van Perth is aangespoeld, is niet van het vermiste toestel van Malaysia Airlines. Dat heeft het hoofd van de Australische verkeersveiligheidsdienst, Martin Dolan, gezegd. In een gesprek met ABC Radio zei Dolan dat hij gedetailleerde foto's van het materiaal heeft gezien en daardoor overtuigd is dat het niet gaat om wrakstukken van de vermiste Boeing. StrandgastenHet materiaal, een stuk metaal, was aangespoeld op een strand bij de plaats Augusta, zo'n 300 kilometer ten zuiden van Perth. Het werd door strandgasten ingeleverd bij de politie.Vlucht MH370 verdween op 8 maart van de radar. Aan boord waren 239 mensen, onder wie een Nederlandse vrouw. Zoekacties hebben tot nu toe niks opgeleverd.
 
© 2000-2014 - Startkabel.nl - disclaimer