Headlines

NAC haalt spits van Club Brugge
zondag 1 februari 2015
NAC Breda heeft zich versterkt met de Belg Hakim Borahsasar. De 20-jarige spits komt transfervrij over van Club Brugge waar hij uitkwam bij de beloften. Borahsasar tekent een contract voor tweeëneenhalf jaar bij de Brabantse club die voorlaatste staat in de eredivisie.

 

  
 
Slachtoffer schietpartij bekende bij politie
De 26-jarige Amsterdammer die vanochtend in zijn rug werd geschoten in de Molukkenstraat in Amsterdam is een bekende van de politie.

Grote staking in olie-industrie VS
Werknemers in de olie-industrie in de Verenigde Staten zijn zondag begonnen met een grote staking, na het uitblijven van een akkoord over een nieuwe cao. Het is de grootste actie in de Amerikaanse oliesector sinds 1980.
 

  
 
Buma wil meldplicht radicale moslims
CDA-leider Van Haersma Buma wil een meldplicht invoeren voor geradicaliseerde moslims. In het tv-programma Buitenhof zei Buma dat deze "wandelende tijdbommen" een grote bron van zorg zijn voor burgemeesters en politie.Buma doelt daarbij op moslims die niet naar Syrië of Irak afreizen. Als ze zich verplicht moeten melden bij de gemeente, weet de overheid in elk geval waar ze zich bevinden, aldus de CDA-fractievoorzitter. Hij lichtte het voorstel niet verder toe. Teruggekeerde jihadgangers moeten direct de cel in, vindt Buma. ZorgenBuma is een van de zeven oppositieleiders die grote zorgen heeft over het anti-terreurbeleid van de regering. Volgens Buma schuift premier Rutte die bezorgdheid "gemakzuchtig" van tafel met zijn bewering dat de veiligheidsdiensten op orde zijn.Buma zei op twee punten zorgen te hebben. Hij vraagt zich af of de diensten over voldoende mensen kunnen beschikken. Bovendien vreest hij dat er "gaten vallen" nu de politie moskeeën, scholen en andere objecten moet bewaken. "Wat gebeurt er op de plekken waar de politie nu weg is?"Buma noemt de eerstverantwoordelijke minister voor veiligheid, Ivo Opstelten, "tot nu toe te traag".

'Drie schietpartijen in Amsterdam, waarschijnlijk geen verband'
In Amsterdam zijn in twaalf uur tijd drie schietincidenten geweest. Volgens verslaggever Robert Bas lijkt er geen verband te zijn tussen de zaken. Maar er is nog veel onduidelijk.Het eerst incident was gisteravond. Rond 22.00 uur kreeg de politie een melding. Bij een flat in Amsterdam-Zuidoost werden vervolgens wel hulzen gevonden, maar geen gewonde en geen dader.Vanochtend vroeg rond 04.30 uur schoot de politie in de Knokkestraat in Amsterdam-Sloten een verdachte neer. Die raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels aanspreekbaar. De man was eerder betrokken bij een incident elders in de stad waarbij politieauto's beschadigd raakten. Hij werd gevolgd en ten slotte klemgereden in de Knokkestraat. Daar schoten agenten gericht op hem. Mocro-warEveneens vanochtend werd een man neergeschoten in de Molukkenstraat. Hij werd in zijn auto beschoten. De man was op weg naar een besloten feest in een muziekstudio en blijkt een bekende van de politie. Volgens Robert Bas is deze schietpartij waarschijnlijk een liquidatie. "Het klinkt als een ouderwetse regelrechte liquidatiepoging zoals we die de laatste tijd veel hebben gezien in Amsterdam. Volgens getuigen heeft het slachtoffer een Noord-Afrikaans uiterlijk. Daarmee zou de schietpartij een relatie kunnen hebben met de 'mocro-war'." De aandacht van de politie richt zich nu op de arrestatie waarbij is geschoten en de mislukte liquidatiepoging in de Molukkenstraat. "Het geweld blijft maar doorgaan. De politie wil een einde maken aan het geweld, maar moet dan wel de spiraal doorbreken", zegt Bas. Politie en justitie willen nog niets zeggen over de schietincidenten, maar komen later vandaag wel met meer informatie.

Boko Haram valt strategische stad aan
Strijders van terreurbeweging Boko Haram hebben opnieuw de Nigeriaanse stad Maiduguri aangevallen. Bij vuurgevechten met militairen kwamen zeker acht mensen om het leven.Strijders zetten rond 03.00 uur plaatselijke tijd het offensief in. "De hele stad is bang", zegt een inwoner. "Mensen zijn bang voor wat er gebeurt als Boko Haram de veiligheidstroepen verslaat."HoofdstadBoko Haram ziet Maiduguri als de hoofdstad van de islamitische staat die de beweging nastreeft. Het is de grootste stad in het noordoosten van Nigeria. Er wonen ongeveer een miljoen mensen.Vorige week sloegen het leger en plaatselijke milities een aanval van Boko Haram af. Daarbij kwamen negen militairen om het leven en werden 56 aanhangers van Boko Haram gedood.
 
© 2000-2015 - Startkabel.nl - disclaimer