Headlines

Zeker 60 Duitse IS-strijders gedood
zondag 23 november 2014
In Syrië en Irak zijn in totaal zeker 60 Duitse strijders van terreurorganisatie Islamitische Staat gedood.
 

  
 
Brand verwoest transportbedrijf Metslawier
Een grote brand in het Friese dorpje Metslawier heeft vanochtend een transportbedrijf verwoest.

117 nitraatbommen op slaapkamer 12-jarige
In het Noord-Hollandse Spierdijk hebben agenten meer dan honderd nitraatbommen gevonden.
 

  
 
Syrische bootvluchtelingen gered bij Cyprus
Voor de kust van Cyprus zijn 228 Syrische bootvluchtelingen gered. Ze dreven al enkele uren stuurloos rond in een beschadigde boot. De opvarenden, onder wie 25 kinderen, maken het goed en zijn overgebracht naar een sporthal in de kustplaats Girne.De Cypriotische kustwacht ontving gisteravond laat een noodsignaal van de boot. Door de sterke wind en een krachtige stroming kon de kustwacht niet in de buurt van het schip komen. Nadat de boot dichter naar de kust was gedreven, kon een ander schip de vluchtelingen in veiligheid brengen.

Wrakstukken MH17 onderweg naar Charkov
Een trein met wrakstukken van vlucht MH17 is onderweg naar de Oekraïense stad Charkov, meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De trein is vertrokken vanuit Pelgejevski, een voorstad van Torez. De OVV wist gisteren niet zeker of de trein vandaag zou rijden, vanwege de instabiele situatie in het gebied. Zaterdag kwamen op diepladers al grotere wrakstukken van het toestel aan in Charkov. ReconstructieOnderzoekers zijn sinds vorige week in het rampgebied om resten te bergen van het toestel van Malaysia Airlines, dat vier maanden geleden werd neergehaald. De wrakstukken worden gebruikt voor een gedeeltelijke reconstructie van het vliegtuig. Omdat veel delen van het toestel te zwaar verbrand zijn, is een hele reconstructie niet mogelijk.Vorige week werd bekend dat de berging waarschijnlijk eerder klaar is dan verwacht. Wanneer de resten naar Nederland wordt gebracht, is nog niet duidelijk.

Naakte man valt door plafond in vrouwen-wc
Op de luchthaven Logan in Boston is een naakte man door het plafond van een vrouwentoilet gevallen. Ook beet hij een oudere man in zijn oor.De 26-jarige man ging volgens de politie naar het vrouwentoilet, kleedde zich daar uit en klom in de kruipruimte boven de plafondplaten. Die platen konden zijn gewicht al snel niet meer dragen en de man stortte naar beneden in een wc-hokje. De vrouw die daar op dat moment was, kreeg de schrik van haar leven.WandelstokHij vluchtte, nog steeds in zijn blootje en bloedend, de wc uit. Hij viel een 84-jarige man aan door hem in zijn oor te bijten. Ook probeerde hij de bejaarde met zijn wandelstok te wurgen. Bij de arrestatie van de agressieve naaktloper raakte een agent lichtgewond aan zijn hand. De verdachte is naar een ziekenhuis gebracht, waar hij wordt behandeld voor de verwondingen die hij opliep door zijn val door het plafond. Wat de man bezielde, is niet duidelijk.
 
© 2000-2014 - Startkabel.nl - disclaimer