Headlines

'Belangrijk dat kabinet aanwezig is bij aankomst stoffelijke resten'
vrijdag 28 november 2014
Steeds als een vliegtuig uit het MH17-rampgebied met stoffelijke resten aankomt, is het belangrijk dat een delegatie van het kabinet daarbij aanwezig is. De zware delegatie van vandaag wil niet zeggen dat het gaat om de laatste vlucht uit Oekraïne. Dat zei premier Rutte na afloop van de ministerraad.
 

  
 
Cameron: Europa moet immigratieregels aanpassen
De Britse president Cameron wil de stroom immigranten naar Groot Brittannie beperken. "Alleen degenen die echt iets bijdragen zijn welkom."

Rutte: Excuses van Turkije niet nodig
Premier Rutte vindt excuses van de Turkse regering voor kritiek op het Nederlandse integratiedebat niet nodig.
 

  
 
Japanse krant: troostmeisjes geen seksslaven
De grootste krant van Japan biedt excuses aan omdat troostmeisjes uit de Tweede Wereldoorlog in artikelen seksslaven zijn genoemd. De Yomiuri Shimbun zegt dat er helemaal geen bewijs is dat de vrouwen tot prostitutie werden gedwongen. De conservatieve krant rectificeert 85 artikelen waarin de term seksslaaf volgens de redactie verkeerd wordt gebruikt. Het gaat om artikelen die tussen februari 1992 en januari vorig jaar verschenen in de Engelstalige editie van de krant. De krant publiceerde de excuses vandaag online en in de gedrukte versie van de krant. In het krantenarchief zullen de artikelen worden voorzien van een voetnoot met de rectificatie. 'Foute vertaling'In de verklaring zegt de krant dat seksslaaf een onjuiste vertaling is van het Japanse woord ian-fu, troostmeisje. Met die eufemistische term worden de 200.000 vrouwen aangeduid die door het Japanse leger te werk werden gesteld in militaire bordelen. Onder hen waren ook vrouwen uit Nederlands-Indië. "De term 'troostmeisje' is moeilijk te begrijpen voor niet-Japanners die het onderwerp niet kennen. Gebaseerd op verkeerde inzichten en buitenlandse berichtgeving gebruikten we daarom termen als seksslaaf, termen die in het Japanse origineel niet voorkwamen."ControversieelDe rectificatie is controversieel, omdat buurlanden menen dat Japan zo wederom zijn oorlogsverleden wil schoonpoetsen. De Japanse overheid bood de misbruikte vrouwen in 1993 excuses aan, maar premier Abe overwoog eerder dit jaar dat excuus in te trekken. Abe haalde bakzeil na protesten in onder meer Zuid-Korea.

Britse investeerder koopt 3786 Nederlandse huurhuizen
Het Wooninvesteringsfonds verkoopt voor 365 miljoen euro 3786 huurwoningen aan een Britse investeerder, Round Hill Capital. Meer dan de helft van de woningen zijn sociale huurwoningen, de rest zijn woningen in de vrije sector.In 2005 werd het Wooninvesteringsfonds opgericht door woningcorporaties. Die verkochten woningen waar ze vanaf wilden aan het fonds. Het plan was dat het fonds daarna de woningen doorverkocht aan huizenkopers.Financiële problemen Maar het Wooninvesteringsfonds raakte veel woningen niet kwijt en kwam daardoor in de financiële problemen. Er werd besloten om huizen dan maar in grote partijen aan investeerders te verkopen. In juni werden al 1534 woningen voor 180 miljoen euro verkocht.De huurders van de nu verkochte woningen behouden alle rechten uit hun huurovereenkomst. Volgens de directeur van het Wooninvesteringsfonds is Round Hill Capital een betrouwbare verhuurder. De topman van Round Hill Capital, Michael Bickford, zegt dat de Nederlandse huurmarkt interessant is voor investeerders: "De huurmarkt ontwikkelt zich positief en biedt een stabiele inkomstenstroom."

Horeca wil gesprek over slechte recensies
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gaat binnenkort met vergelijkingssite Iens praten over valse recensies. Bij de brancheorganisatie zijn meerdere klachten van ondernemers binnengekomen over gasten die dreigen een valse recensie te schrijven als ze geen korting krijgen. KHN wil het liefst dat gasten alleen een recensie kunnen achterlaten op de website van Iens als ze daadwerkelijk in een restaurant zijn geweest. "Bij booking.com is dat bijvoorbeeld zo", zegt Joris Prinssen van KHN. Bezwaar al mogelijkIens zegt in een reactie dat het bedrijf wil meewerken om chantage van restauranteigenaren te voorkomen. Volgens Iens wordt nu al 15 tot 20 procent van alle recensies afgekeurd, omdat die niet voldoen aan de huisregels. Er wordt bijvoorbeeld in gescholden of er wordt een conflict beschreven. Daarnaast kunnen ondernemers al terecht bij de vergelijkingssite om bezwaar te maken tegen een recensie. Op basis daarvan worden soms al reacties van restaurantbezoekers verwijderd. Over die mogelijkheid wil Iens ondernemers beter informeren. Wekelijks komen er bij Iens tussen de 5000 en 10.000 recensies binnen.
 
© 2000-2014 - Startkabel.nl - disclaimer